CUM SA TE PREGATESTI MENTAL PENTRU CONCURSUL DE ALERGARE

Pregatirea mentala pentru competitie este foarte importanta, pentru ca un concurs e mai mult decat un antrenament, e o proba cu tine insuti in primul rand si apoi o competitie cu ceilalti. Asadar, cum te pregatesti? Mai intai, trebuie sa constientizezi ca vei participa la un concurs, in care va trebui sa dai tot ce poti, in care vei face un efort deosebit si te vei confrunta cu limitele tale, in care nu doresti sa abandonezi, ci sa treci linia de sosire si, daca se poate, sa o faci avand cel mai bun timp al tau de pana atunci.

Cum incepi? Chiar de la primele antrenamente, te poti imagina in situatia de concurs. Treptat, poti simula momentele dinaintea competitiei odata cu alergarea lunga din fiecare sambata. Poti pretinde ca alergarea lunga este chiar proba de cros. Asta inseamna sa simulezi chiar din seara de dinainte cum se va derula totul, inclusiv ce fel de cina vei lua si care va fi programul de somn.

Pregateste-te mental vizualizand traseul, de la start pana la sosire, imaginandu-ti pasii si ritmul de alergare, stabilind kilometrii pe care ii vei face in dimineata urmatoare. Ar fi bine sa te trezesti la aceiasi ora la care o vei face in ziua concursului si sa incepi alergarea la ora startului, sa faci aceleasi activitati, sa mananci acelasi mic dejun, sa te imbraci si sa te pregatesti ca pentru ziua crosului.

Mai departe, poti vizualiza felul in care te inscrii, lumea din jur. Vizualizand toate acestea veti avea mai putine emotii in ziua competitiei. In ziua crosului vei sti exact ce trebuie sa faci deoarece ai vizualizat acele momente inainte, vei fi pregatit sa alergi!

In plus, vei avea multumirea ca participi la o cauza nobila: ajuti tinerii de la Clujul are Suflet! Banca Transilvania doneaza 5 eur acestei fundatii pentru fiecare participant inscris la cros.

5 eur inseamna o masa calda, rechizite scolare, imbracaminte.

Crosul Banca Transilvania este una din probele Maratonului International Cluj, organizat de Runners Club in parteneriat cu Bigtime Production.