ALERGAREA INSEAMNA SANATATE

Alearga o data pe zi si doctorul nu va veni

Ajungi intr-un punct in care spui, pur si simplu nu se mai poate! Lasi in urma zilele in care ramaneai plictisit in fata televizorului. Uitate sunt zilele in care nu puteai sa alergi nici macar 50 de metri fara sa simti ca te sufoci. Realizezi ca te aflai pe un drum total gresit, dar exista cale de intoarcere. Te-ai apucat de alergat. Nu te recunosti? Ar putea fi si povestea ta, indiferent de stilul de viata lasat in urma.

Te incurajam sa iesi sa alergi, uite cateva argumente:

Ai auzit ca exercitiile fizice inseamna sanatate. Este total adevarat, nu sunt doar vorbe. Sportul regulat (150 de minute/saptamana) alergarea, in mod special, aduce beneficii uriase sanatatii, dincolo de orice reteta scrisa de doctor. Studiile arata ca alergarea poate preveni obezitatea, doua tipuri de diabet, boli ale inimii, presiunea ridicata a sangelui, sau anumite forme de cancer. Mai mult, oamenii de stiinta au aratat ca alergarea imbunatateste in mod considerabil calitatea emotionala si mentala a vietii si chiar ne ajuta sa traim mai mult.

Alergarea te face mai fericit

Alergarea induce o stare buna de spirit, o atitudine pozitiva fata de lume si viata, pe care unii o descriu chiar „euforica”. Un studiu publicat in revista Physiology & Behavior releva faptul ca alergarea poate schimba, inclusiv, starea de spirit a cuiva care sufera de depresie.

Alergarea te ajuta sa slabesti

Combinata cu un regim alimentar adecvat, alergarea chiar te ajuta sa slabesti, iar partea cea mai frumoasa este ca te ajuta sa slabesti sanatos. Nu doar ca vei slabi, dar o vei face echilibrat si iti vei imbunatati masa musculara.

Alergarea iti intareste genunchii

Se stie ca alergarea duce la cresterea masei osoase, dar ceea ce probabil nu prea se cunoaste este ca alergarea ne intareste genunchii. Aruncati o privire la studiul cercetatorului David Felson, Universitatea Boston.

Alergarea reduce riscul cancerului

Daca nu v-a convins argumentul antidepresiv, poate acesta va va atrage atentia, mai ales in conditiile in care, in Romania, exista aproximativ 520.000 de bolnavi de cancer, potrivit estimarilor Aliantei Pacientilor Cronici din Romania. Anual apar peste 78.000 de cazuri noi, iar 50.000 de oameni mor din cauza malailor oncologice, se arata in cel mai recent raport al Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului.  Alergarea nu vindeca aceasta boala, dar poate ajuta la prevenirea ei.

 

Alergi si castigi ani

Studiile arata ca oamenii care fac sport traiesc mai mult. Cei care se lasa de fumat si se apuca de alergat castiga 4,1 ani, iar nefumatorii trei ani. Chiar si daca fumezi, alergarea iti aduce un bonus de 2,6 ani, iar celor cu boli de inima, inca 4,3 ani. Asa e ca sunt convingatoare aceste cifre?